Politika kolačića

Web aplikacija Kalkulatori.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kolačić (cookie) je skup podataka u obliku male tekstualne datoteke koju internetski preglednik čuva na računalu ili mobilnom uređaju korisnika u vremenskom razdoblju koje je odredio pružatelj kolačića.

Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika (kao što su jezik, veličina fonta i sl.), pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unesen u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, no kolačići mogu biti spremljeni jedino ako to korisnik omogući. Isto tako korisnik može u svakom trenutku kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića.

Kakve kolačiće koristi web aplikacija Kalkulatori.hr i zašto?

Web aplikacija Kalkulatori.hr koristi sljedeće kolačiće:

  • privremene (sesijske) kolačiće koji traju samo za vrijeme trajanja posjeta i automatski istječu kada korisnik zatvori svoj internetski preglednik
  • analitičke kolačiće koji omogućavaju praćenje i statističku analizu posjećenosti i korištenja aplikacije s ciljem daljnjeg unapređenja i poboljšanja proizvoda.

Korisnik web aplikacije Kalkulatori.hr može samostalno kontrolirati i regulirati spremanje kolačića putem postavki svog internetskog preglednika. Dodatne informacije oko isključivanja pohranjivanja kolačića mogu se naći na:

Korištenjem aplikacije smatra se da je Korisnik u svakom trenutku upoznat i suglasan s mogućnostima u vezi s kolačićima, uključujući i opće Uvjete korištenja na web adresi https://kalkulatori.hr/uvjeti-koristenja.