Česta pitanja

Korištenje aplikacije
Kako mogu najlakše isprintati izračun?

Predlažemo da koristite mogućnost printanja (izvoza) izračuna u PDF klikom na dugme 'Prikaži PDF' smješteno iznad svakog izračuna. Kreiranje PDF dokumenta može potrajati par sekundi pa budite strpljivi.

PDF možete dalje spremiti lokalno na vaše računalo, odnosno fizički isprintati.

Koji formati datuma su podržani?

Aplikacija podržava format dd.mm.gggg kao npr. 05.01.2023. Umjesto ručnog upisa, datum također možete izabrati iz padajućeg izbornika.

Kako mogu spremiti izračun za kasnije korištenje?

Nakon što unesete sve potrebne podatke i izračunate zatezne kamate izračun možete spremite (1) unutar same aplikacije ili (2) lokalno na vaše računalo u PDF formatu. Spremanje unutar aplikacije vam omogućava da izračun naknadno dopunite ili korigirate dodavanjem ili brisanjem stavki, te izmjenom datuma, iznosa i svih ostalih podataka.

Kako se unose dodatne stavke u kalkulatoru zateznih kamata?

Klikom na dugme 'Dodaj novu stavku' možete izabrati unos nove glavnice, ovrhe ili uplate. U kamatnom listu stavke će biti kronološki poredane neovisno o redoslijedu kojim su unesene. Imate li glavnice odnosno ovrhe s istim datumom dospijeća zbrojite ih i unesite kao jedan iznos. Isto vrijedi i za uplate koje su izvršene na isti dan. Imate li glavnicu koja dospijeva na datum izvršene uplate iznos uplate oduzmite od glavnice i unesite kao uplatu u slučaju negativne razlike odnosno kao glavnicu u slučaju pozitivne razlike.

Kako ću unijeti decimalne brojeve?

Unosite li decimalne brojeve decimalni dio broja možete odvojiti točkom (npr. 1254.78) ili zarezom (1254,78). Aplikacija podržava oba znaka. Radi lakše preglednosti, za razdvajanje tisuća možete koristiti razmak (npr. 120 456).

Za koje vremensko razdoblje je moguće izračunati zatezne kamate?

Zatezne kamate se mogu računati najranije od 30.5.1994.

Postoji li mogućnost uvoza podataka iz drugih datoteka?

Aplikacija podržava uvoz podataka iz xlsx, xls, csv i ods datoteka isključivo za izračun zakonskih zateznih kamata. Kako bi podaci bili ispravno formatirani unutar aplikacije potrebno je preuzeti predložak u koji ćete unijeti vaše podatke potrebne za izračun.

Mogu li se mijenjati zatezne kamatne stope?

Ne. Aplikacija podržava izračun zakonskih zateznih kamata što znači da su kamatne stope propisane zakonom i kao takve ih ne mijenjamo.

Može li se mijenjati redoslijed zatvaranja potraživanja?

Ne. Redoslijed zatvaranja potraživanja je implementiran sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Prvo se zatvaraju troškovi postupka, zatim kamate i naposljetku glavnica.

Korisnički račun
Mogu li podijeliti korisničke podatke s kolegama?

Ukoliko u vašoj organizaciji trebate istovremeni pristup aplikaciji na više računala, kontaktirajte nas za timsku pretplatu. Dijeljenje podataka kompromitira poslovni model i izrazito negativno utječe na mogućnost održavanja i razvoja aplikacije, a u krajnjem slučaju može dovesti i do gašenja servisa.

Kako mogu zatvoriti korisnički račun?

Unutar vašeg korisničkog računa/profila imate opciju brisanja korisničkog računa. Akcija je nopovratna, svi vaši podaci se brišu bez mogućnosti povratka.

Jesu li moji podaci sigurni?

Svi korisnički podaci su spremljeni unutar baze i zaštićeni odgovarajućim standardima i protokolima. Osim tehničkog administratora nitko nema pristup vašim podacima.

Pretplata
Mogu li prethodno isprobati aplikaciju bez obveze?

Naravno, imate sedam dana da besplatno testirate aplikaciju prije nego se odlučite za pretplatu.

Koliko košta pretplata?

Godišnja pretplata iznosi 46,45€ (350,00 kn). Pretplata traje jednu terminsku godinu što znači da će vaš korisnički račun biti aktivan od datuma aktivacije do istog datuma sljedeće godine.

Koje načine plaćanja prihvaćate?

Zasada, isključivo primamo bankovne transfere na transakcijski račun.

Kako ću aktivirati pretplatu na aplikaciju?

Najprije se registrirajte. Registracija je besplatna i omogućava vam 7-dnevno besplatno korištenje aplikacije. Ako se nakon probnog perioda odlučite na pretplatu iz vašeg korisničkog računa možete poslati narudžbenicu nakon čega će na vašu email adresu stići formalna ponuda (predračun za pretplatu).

Uplatom po predračunu postajete korisnik pretplatnik, vaš korisnički račun se aktivira na period od godinu dana, a na vašu e-adresu stiže konfirmacijski e-mail i račun. Ukoliko želite, račun možemo dodatno poslati i poštom.

Za obveznike e-računa izdajemo e-račun.

Kako mogu otkazati ili pauzirati pretplatu?

Brisanjem vašeg korisničkog računa defakto otkazujete pretplatu. Svi vaši korisnički podaci se brišu i ne postoji mogućnost da vas na bilo koji način dalje teretimo.

Pauziranje pretplate nije moguće.

Nudite li povrat novca za neiskorištena razdoblja pretplate?

Ne. Zato vas pozivamo da tijekom probnog perioda detaljno testirate cijelu aplikaciju kako bi utvrdili zadovoljava li vaše potrebe.

Ostalo
Želim pohvaliti aplikaciju. Kako to mogu napraviti?

♥ ♥ ♥
Sama činjenica da ste uzeli pretplatu mnogo nam znači i omogućava da nastavimo s radom. Iako to krajnjem korisniku često nije vidljivo svakodnevno radimo na održavanju i poboljšanju aplikacije. Rado ćemo saslušati sve vaše prijedloge i uzeti ih u razmatranje.

Kako vas mogu kontaktirati ako zatrebam pomoć?

Možete nas kontaktirate putem web forme na kontakt stranici ili nam poslati e-mail na info@kalkulatori.hr. Imate li tehničkih problema, svakako je poželjno da u poruci navedete koji operativni sustav i internetski preglednik koristite.

Isprobajte sedam dana bez naknade

Istekom probnog perioda korištenje kalkulatora zateznih kamata omogućeno je samo korisnicima s pretplatom.

Besplatna registracija